Access Bars

Wat is Access Bars?

Access Bars is een techniek uit de alternatieve geneeskunde die valt onder het domein van energetische therapieën. Het is een methode ontwikkeld door Gary Douglas en Dr. Dain Heer van Access Consciousness. Het idee achter Access Bars is het zachtjes aanraken van 32 specifieke punten op het hoofd, die verbonden zijn met verschillende levensgebieden zoals geld, controle, communicatie, creativiteit en meer.

Deze punten worden ‘Bars’ genoemd en ze staan in verbinding met onze overtuigingen, gedachten, emoties en patronen die we in ons leven hebben opgebouwd. Door deze punten aan te raken, wordt de elektrische lading van gedachten, overtuigingen en emoties ontladen. Je kan het zien als een soort opschonen van ´bestanden´ in onze geest, vergelijkbaar met het opruimen van onnodige bestanden op een computer. Door de aanraking van deze punten wordt de elektrische lading in de hersenen veranderd. Dit stelt mensen in staat om beperkende gedachtepatronen, vastzittende emoties en stress los te laten.

Tijdens een sessie lig je comfortabel gekleed op een massagetafel en ik raak deze Bars-punten licht aan. Door deze zachte druk van enkele minuten activeren deze Bars-punten. Dit proces stimuleert de energiebanen en helpt de vastzittende energie los te laten die vastgehouden wordt in die specifieke gebieden. Dit kunnen beperkende overtuigingen, emoties of gedachten zijn die je belemmeren in je dagelijks leven.

Elke sessie is uniek en de ervaring kan van persoon tot persoon verschillen. Over het algemeen kan Access Bars een diepe ontspanning bieden. Het zorgt vaak voor een gevoel van helderheid, vermindering van stress. Sommige mensen voelen warmte of voelen dat bepaalde vastzittende emoties vrijkomen. Bij het regelmatige toepassen van Access Bars kan het bijdragen aan meer welzijn, helderheid en het loslaten van belemmerende gedachten en emoties. Het kan zelfs leiden tot verandering in je leven, waardoor je meer open staat voor nieuwe mogelijkheden en keuzes. Slechter zul je er nooit van worden.

In het kort, wat kan Access Bars voor jou betekenen?

  • Diepe Ontspanning: Ervaar een diepe staat van ontspanning, vergelijkbaar met een verkwikkende meditatie. Stress en spanning kunnen worden verminderd, waardoor ruimte ontstaat voor meer innerlijke rust.
  • Loslaten van Beperkende Gedachten: Vastzittende gedachtenpatronen en belemmerende overtuigingen kunnen worden losgelaten, waardoor je meer keuzevrijheid ervaart in je denken en handelen.
  • Emotionele Heling: Access Bars helpt bij het loslaten van opgeslagen emoties en kan een gevoel van bevrijding en welzijn bevorderen.
  • Verbeterde Energie en Vitaliteit: Door het loslaten van blokkades kan je energie vrijer stromen, wat kan bijdragen aan een gevoel van meer vitaliteit en balans.

Een sessie duurt 60-75 minuten.