Wat is NEI therapie?

Wat is NEI therapie?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, (onverklaarbare) lichamelijke klachten, onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s op een vriendelijke manier op te lossen.

Met NEI kijken we naar de oorzaak van problemen en het loslaten van (emotionele) blokkades en belemmerende factoren.

NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt door middel van de biotensor die afgestemd is op jouw onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste emoties worden bewust gemaakt. Veel van wat je hebt meegemaakt in je leven ben je je niet meer bewust van. Maar alles wat je hebt meegemaakt wordt wel opgeslagen in je lichaam.

Je onderbewustzijn heeft alles opgeslagen van alles wat je meegemaakt hebt. Alle informatie en antwoorden waar je naar op zoek bent kun je vinden in je onderbewustzijn. Onbewuste delen kunnen invloed uitoefenen op je cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, psychische of energetische klachten zorgen.

Wat we doen is via de biotensor vragen stellen aan je onderbewuste en wordt duidelijk wat je in het verleden hebt gevoeld, waardoor je in het hier en nu last kunt ervaren. Deze emotionele blokkades gaan we opruimen. Dat wat gezien mag worden komt naar voren. Wanneer de emotionele blokkades zijn opgeruimd maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Het opruimen doen we door gebruik te maken van een techniek waarbij de linker en rechterhersenhelft met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

Doordat de biotensor snel naar de kern van het probleem kan gaan zijn er geen lange praatsessies nodig. De emotie die gevoeld is in het verleden hoeft niet opnieuw beleefd te worden om het los te kunnen laten. Dit maakt dat deze manier van therapie een hele vriendelijke vorm is en voor iedereen geschikt. Het kan al vanaf de zwangerschap.

Ik maak gebruik van verschillende werkmodellen. Je onderbewuste bepaalt welk werkmodel gebruikt gaat worden. Dat wat je aankan zal aangereikt worden.

Werkwijze

Kom je voor NEI-therapie dan is een voorgesprek niet nodig. Wanneer je bij mij komt, bespreken we wat je klacht is en wat je graag zou willen veranderen. Tijdens dit gesprek maak ik via de biotensor contact met jouw onderbewuste.

Een biotensor is een energetisch meetinstrument die de vertaalslag maakt tussen het bewustzijn en onderbewustzijn. De biotensor stuurt mij door mijn handboek met talloze werkmodellen. De biotensor geeft aan dat wat gezien moet worden. Jouw onderbewustzijn bepaalt hoe ver we kunnen gaan. Alle emoties die gevonden worden gaan we ook gelijk opruimen.

Tijdens deze sessie zit je gewoon op een fijne stoel waar je kan ontspannen. Je bepaalt zelf hoeveel je wil vertellen. Dat wat jij prettig vindt is goed, het werkt zelfs zonder praten. Daarom is deze vorm van therapie ook heel geschikt voor baby´s en kinderen.

Deze vorm van therapie kan ook op afstand via beeldbellen. Dit heeft hetzelfde resultaat. Zelfs via een foto kan ik op afstand testen. Als je hiervoor kiest bespreek ik het consult met je voor en na.

Een sessie duurt gemiddeld 60-90 minuten. Na de sessie zal ik met je een eventueel vervolg bespreken. Dat is per persoon en per klacht verschillend.

NEI therapie is ook heel goed te combineren met Reiki  of Access Bars.

ReikiAccess Bars

De kracht van NEI therapie:

 • Het kan ingezet worden bij elk probleem of klacht.
 • Het werkt snel en effectief, vaak zijn er 1 tot 3 sessies nodig om een blokkade op te ruimen en daarmee de klachten te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen.
 • Het is een hele vriendelijke methode. Omdat de biotensor met het onderbewuste communiceert is praten niet perse nodig. De blokkade hoeft niet opnieuw beleefd te worden.
 • Het geeft waardevolle inzichten.
 • Je komt snel tot de kern van de klacht.
 • Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.
 • Het is toepasbaar bij iedereen, van baby´s tot ouderen en zelfs dieren.
 • Dit kun je ook combineren met andere vormen van therapie.

Waar kan je NEI therapie allemaal voor inzetten?:

 • Lichamelijke klachten (rugpijn, uitslag, hooikoorts, etc.)
 • Emotionele problemen (niet lekker in je vel, ongelukkig, belemmerende emoties, etc.)
 • Gedragsproblemen (ADHD, autisme, met/zonder etiket, etc.)
 • Chronische ziekten (prikkelbare darm, migraine, reuma, diabetes, etc.)
 • Persoonlijke ontwikkeling (je wilt het anders, een check-up, etc.)
 • Zwangerschap of kinderwens.
 • Leerproblemen (dyslexie, dyscalculie, etc.)
 • Verslavingen (gamen, eten, gokken, etc.)
 • Alleengeboren-tweeling

Wist je dat minstens 10% van de mensen zijn/haar tweelinghelft verliest voor de geboorte? Op de alleengeboren-tweeling pagina ligt ik dit verder toe.

Zit je met een (onvervulde) kinderwens? Of zoek je ondersteuning bij je zwangerschap, je baby of jezelf als moeder? Kijk dan op deze pagina.

Alleengeboren-tweelingOnvervulde kinderwensZwangerschap en baby