Wat is Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven en zich te kunnen ontwikkelen.

Reiki is een eenvoudige en effectieve behandelmethode waarbij d.m.v. handoplegging energie overgedragen wordt. Deze energie heeft een helende werking op lichaam en geest. Het helpt het zelfgenezend vermogen weer te herstellen, en helpt blokkades op te ruimen.

Er zijn 4 lagen waar blokkades energiedoorstromingen kunnen verstoren:

  • fysiek
  • emotioneel
  • mentaal
  • spiritueel

De fysieke laag is jouw lichaam. Denk aan klachten in het maag/darm systeem, huid, gewrichten, spieren, moeheid.

De emotionele laag is de laag van de emoties en gevoelens, zoals angst, verdriet, boosheid. Deze gevoelens en emoties kunnen, wanneer ze onopgelost blijven, op den duur in de fysieke laag klachten gaan geven.

De mentale laag gaat over je gedachten, overtuigingen, normen en waarden. Hoe jij de wereld ziet, hoe je in het leven staat. Welke beslissing je neemt en met welke motivatie. Inzichten in wie je bent en wat jouw uitdagingen in jouw leven zijn.

De spirituele laag gaat over het ontastbare, het niet fysieke. Het gaat over jouw levenspad, jouw gidsen, begeleiders, jouw hogere doelen, jouw vorige levens.

De energie stroomt daar waar het het hardst nodig is. Door het ontvangen van Reiki ervaar je meestal diepe ontspanning, een verbeterde nachtrust, een rustig hoofd, minder stress en vermindering van pijn.

Tijdens de behandeling mag je liggen op de behandeltafel onder een dekentje. Ik vraag je je schoenen uit te trekken, zodat ik je voeten ook mee kan behandelen. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plekken op je lichaam. Als er plekken zijn die niet aangeraakt mogen worden houd ik daar rekening mee. Ik behandel de voorkant en de achterkant van je lichaam.