Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Alles wat leeft heeft die energie nodig om te kunnen leven en zich te kunnen ontwikkelen.

Reiki is een eenvoudige en effectieve behandelmethode waarbij d.m.v. handoplegging energie overgedragen wordt. Deze energie heeft een helende werking op lichaam en geest. Het helpt het zelfgenezend vermogen weer te herstellen, en helpt blokkades op te ruimen.

Er zijn 4 lagen waar blokkades energiedoorstromingen kunnen verstoren:

  • fysiek
  • emotioneel
  • mentaal
  • spiritueel

De fysieke laag is jouw lichaam. Denk aan klachten in het maag/darm systeem, huid, gewrichten, spieren, moeheid.

De emotionele laag is de laag van de emoties en gevoelens, zoals angst, verdriet, boosheid. Deze gevoelens en emoties kunnen, wanneer ze onopgelost blijven, op den duur in de fysieke laag klachten gaan geven.

De mentale laag gaat over je gedachten, overtuigingen, normen en waarden. Hoe jij de wereld ziet, hoe je in het leven staat. Welke beslissing je neemt en met welke motivatie. Inzichten in wie je bent en wat jouw uitdagingen in jouw leven zijn.

De spirituele laag gaat over het ontastbare, het niet fysieke. Het gaat over jouw levenspad, jouw gidsen, begeleiders, jouw hogere doelen, jouw vorige levens.

De energie stroomt daar waar het het hardst nodig is. Door het ontvangen van Reiki ervaar je meestal diepe ontspanning, een verbeterde nachtrust, een rustig hoofd, minder stress en vermindering van pijn.

Werkwijze

Wanneer je voor een Reiki behandeling komt mag je op de massagetafel komen liggen zonder schoenen. Ik heb een extra matrasje op de tafel liggen waardoor je heerlijk zacht ligt. Het is voor jezelf fijn als je comfortabele kleren aan hebt.

Als je voor de eerste keer komt zal ik uitleggen wat ik precies ga doen.  Je krijgt naar wens een dekentje over je heen.

Ik stem me af op de Reiki energie en meet je lichaam met behulp van de biotensor door. Je begint met het liggen op je rug, ik raak je op verschillende punten van je lichaam aan waar de energie zal gaan stromen. Op de plekken van je 7 hoofdchakra´s leg ik edelstenen neer die de energie versterken. Nadat de voorkant behandeld is mag je omdraaien en behandel ik de achterkant van je lichaam. Op het einde meet ik opnieuw jouw energie door met de biotensor en mochten er nog blokkades zijn haal ik deze weg.

Een sessie duurt 60 minuten.